Tortuga 2.

Írok, ha úgy érzem. Olvasok, mindig.

Friss topikok

  • alaurent: Kösz a figyelmeztetést, javítottam. (2013.03.08. 07:30) Tadamm
  • perenne-2: A várost felvásárolták az oroszok (szó szerint), így a tulajdonosokat hallottad. (2012.11.14. 06:17) Karlovy Vary

Címkék

ajándék (1) arborétum (3) Ausztria (7) Balaton (4) balett (3) Ballada (2) bank (1) barátok (13) Bécs (10) boldogság (1) bor (2) Budapest (27) csak úgy (19) család (38) Csehország (3) csoki (2) divat (1) doki (5) egészség (2) egyestés (1) Egyiptom (2) ékszer (1) élmény (1) emlékek (16) esszék (3) étterem (7) ezjó (19) festészet (4) film (12) foci (1) fotó (5) Füles (1) Gaudi (1) gazdaság (1) gonosz (1) gyász (7) gyerek (3) háború (3) hagyomány (4) hatalom (4) hazánk (33) házasság (7) (3) Hollandia (14) Horvátország (1) ígéret (1) irodalom (3) Itália (10) játék (2) jókívánság (10) kaland (1) Káli-medence (2) kapcsolat (3) kár (2) karácsony (6) karikatúra (1) kert (6) Kiállítás (8) Kirándulás (27) koncert (1) konyha (13) könyv (21) környezet (6) krimi (5) kultúra (41) kutya (1) London (6) macska (1) Málta (7) mesélek (19) munka (14) művészet (12) múzeum (17) Nemzeti Park (1) nők (7) nosztalgia (10) oceanárium (1) oknyomozás (1) oktatás (2) olvasmány (23) opera (14) öregség (1) ötlet (1) ötvenhat (4) Passio (1) Pécs (4) pénz (15) politika (26) régészet (2) repülés (5) rohanás (1) romantika (1) Sajnos (15) scifi (3) Skócia (1) Slamperáj (19) sör (2) sosetanulunk (1) Spanyolország (15) sport (13) szecesszió (4) Szeged (1) szerelem (1) szerencse (1) színház (28) Szlovénia (1) szocreál (1) szökőkút (1) szórakozás (14) tánc (13) tanulás (2) technika (1) Télapó (1) telek (1) templom (10) tengerpart (2) természet (9) történelem (27) tudomány (3) tutifrankó (9) ünnep (21) USA (17) utazás (70) üzlet (3) vágy (3) válás (3) vár (7) városnézés (53) végrendelet (1) vers (26) vígjáték (1) virág (13) víz (6) vulkán (1) wellness (3) zene (58) zoo (2) Címkefelhő

Tadamm

"De az a máglyára vetett Radnóti-kötet nekem azt üzeni: muszáj szólni.

Hát az egyházaknak, különösen a „történelmieknek”? Nem kellene végre komolyan megsértődniük, hogy orrba-szájba zsidózó, cigányozó, buzizó (igen!) szervezetek, emberek magukat „kereszténységükkel” akarják „igazolni”? Nem kellene minden korábbinál határozottabban visszautasítani, hogy a legaljasabb törekvéseket próbálják a keresztény hittel „szentesíteni”? Nem kellene a híveknek elmondani, milyen sátáni bűnökről van szó? Nem kellene a társadalomnak megüzenni: nem hagyják szó nélkül, ha gyilkos indulatok fertőzöttjei keresztényinek mondják a barbár aljasságot?"

2010.02.14. 12:03 alaurent

Csillámpor

Persze, hogy a Valentin nap. Nézem a kirakatokat, pár éve ilyenkor már a nyulak nyomultak ezerrel, de most már helyet követelt magának a Bálint is a karácsonyi őrület meg a tojások közt. És ez kikényszeríti az ellenállókból is, hogy észrevegyék, ne hagyhassák figyelmen kívül, kiköveteli a valamilyen szintű alkalmazkodást. Pillants csak a freeblog csíkjára... Mondhatjuk, megbeszélhetjük, hogy ugye, ez nem az a nap, inkább, amikor találkoztunk/az első szex/az eljegyzés/a házassági,/a bármi más, ugye, de aztán jön a megalkuvás, na, csak valami kicsi, milyen az már, hogy mindenkit, csak pont az én kedvesemet nem? (Tisztelet a kivételnek.)

Blogok tucatjai foglalkoztak különféle aspektusból ezzel a nappal, volt 'ezt vedd meg' blog, volt 'így lehet low budget' blog, 'egy apró figyelmesség' blog. Meg még ki tudja mifélék. Végülis, ez a nap van, a nők nagy része várja, a férfiak becsülni sem merem mekkora része szerint miért is ne, hisz' szeretem, meg miattam gyűlnek a ráncai, hát megérdemli, hogy elmosolyodjon, odabújjon (és ez nekem is jó, nem elhanyagolható módon). És ez így jó. Egyébként vehetsz bármit, szívben végződő hurkapálcát, szál rózsát, lufit, szívesített ferrerót, 3D szívpuzzlét vagy repülőjegyet - a legjobban a papucsából, pénztárcájából, laptopjából, párnája alól, fehérneműs fiókjából kikandikáló céduláknak, vallomásoknak örül, szívvel vagy anélkül (ismét tisztelet a kivételnek).

No és a filmforgalmazók ügyességét dícsérő, Valentin nap című film a mozikban. Mi is elrobogtunk rá, alig volt jegy fél ötre, amikor kijöttünk, a hetesre már csak az első sorokban, nagyon kapósnak bizonyult. Egyébként pedig maga a film az Igazából szerelem gyengébb utánlövése, sok kis szál, amelyek hol egybeérnek-fonódnak, hol nem, hol hepienddel végződnek, hol nem, hol érdekesek, hol nem. Mindenesetre viaszosvászonra vetíthették, mert nem ázott át... Megnyugtatásul: bár nagy számban ott volt az 'I hate Valentin-day' klub nőtagsága, sok pasi kísérte el kedvesét a filmre, és nem menekült el senki közben.

A filmben sok ismert és kedvelt színész jelenik meg, Julia Robertstől (villanásai vannak) Anne Hathaway-n keresztül (ő elég sokat szerepel, és hihetően játssza a hiába tudom nem hiszem hogy megcsalnak de aztán szembe kell nézni vele szerepet) Hector Elizondoig (ki ne emlékezne rá a Neveletlen hercegnőből vagy a Pretty womanből?), na és ki ne hagyjam a Grace klinika két sármos sebészét, Patrick Dempsey-t és Eric Dane-t. Szóval mindenki megkapja a magáét. Ügyes mix: mássággal/felvállalással, megcsalással/háromszöggel, keserves szingliléttel, kései vallomással/megbocsátással, leleplezéssel és elfogadással, bimbózó lehetőséggel, lovagiassággal és szemétséggel, minden a megfelelő mennyiségben. Újabb lépés a számítógép által írt forgatókönyv felé :). Egy nézést megér, a Kedveseddel, de pár nap múlva nemigen emlékszel majd a filmre - csak az együtt töltött két órára. Meg arra, akit valamelyik szerep eszedbe juttatott.

Legyen szép Valentin napotok - töltsétek azt akár pasival,nővel, gyerekkel, szülővel, baráttal.

Szólj hozzá!

Címkék: film ünnep


A bejegyzés trackback címe:

https://laur.blog.hu/api/trackback/id/tr25848292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása