Tortuga 2.

Írok, ha úgy érzem. Olvasok, mindig.

Friss topikok

  • alaurent: Kösz a figyelmeztetést, javítottam. (2013.03.08. 07:30) Tadamm
  • perenne-2: A várost felvásárolták az oroszok (szó szerint), így a tulajdonosokat hallottad. (2012.11.14. 06:17) Karlovy Vary

Címkék

ajándék (1) arborétum (3) Ausztria (7) Balaton (4) balett (3) Ballada (2) bank (1) barátok (13) Bécs (10) boldogság (1) bor (2) Budapest (27) csak úgy (19) család (38) Csehország (3) csoki (2) divat (1) doki (5) egészség (2) egyestés (1) Egyiptom (2) ékszer (1) élmény (1) emlékek (16) esszék (3) étterem (7) ezjó (19) festészet (4) film (12) foci (1) fotó (5) Füles (1) Gaudi (1) gazdaság (1) gonosz (1) gyász (7) gyerek (3) háború (3) hagyomány (4) hatalom (4) hazánk (33) házasság (7) (3) Hollandia (14) Horvátország (1) ígéret (1) irodalom (3) Itália (10) játék (2) jókívánság (10) kaland (1) Káli-medence (2) kapcsolat (3) kár (2) karácsony (6) karikatúra (1) kert (6) Kiállítás (8) Kirándulás (27) koncert (1) konyha (13) könyv (21) környezet (6) krimi (5) kultúra (41) kutya (1) London (6) macska (1) Málta (7) mesélek (19) munka (14) művészet (12) múzeum (17) Nemzeti Park (1) nők (7) nosztalgia (10) oceanárium (1) oknyomozás (1) oktatás (2) olvasmány (23) opera (14) öregség (1) ötlet (1) ötvenhat (4) Passio (1) Pécs (4) pénz (15) politika (26) régészet (2) repülés (5) rohanás (1) romantika (1) Sajnos (15) scifi (3) Skócia (1) Slamperáj (19) sör (2) sosetanulunk (1) Spanyolország (15) sport (13) szecesszió (4) Szeged (1) szerelem (1) szerencse (1) színház (28) Szlovénia (1) szocreál (1) szökőkút (1) szórakozás (14) tánc (13) tanulás (2) technika (1) Télapó (1) telek (1) templom (10) tengerpart (2) természet (9) történelem (27) tudomány (3) tutifrankó (9) ünnep (21) USA (17) utazás (70) üzlet (3) vágy (3) válás (3) vár (7) városnézés (53) végrendelet (1) vers (26) vígjáték (1) virág (13) víz (6) vulkán (1) wellness (3) zene (58) zoo (2) Címkefelhő

Tadamm

"De az a máglyára vetett Radnóti-kötet nekem azt üzeni: muszáj szólni.

Hát az egyházaknak, különösen a „történelmieknek”? Nem kellene végre komolyan megsértődniük, hogy orrba-szájba zsidózó, cigányozó, buzizó (igen!) szervezetek, emberek magukat „kereszténységükkel” akarják „igazolni”? Nem kellene minden korábbinál határozottabban visszautasítani, hogy a legaljasabb törekvéseket próbálják a keresztény hittel „szentesíteni”? Nem kellene a híveknek elmondani, milyen sátáni bűnökről van szó? Nem kellene a társadalomnak megüzenni: nem hagyják szó nélkül, ha gyilkos indulatok fertőzöttjei keresztényinek mondják a barbár aljasságot?"

2013.06.17. 10:35 alaurent

Tadamm

Új rovatot indítottam, volt ilyen a freeblogon is.  Ott nem sok sikerrel, legalábbis egyetlen visszajelzés sem jött, hogy valaki eljutott-e odáig, hogy észrevegye. A címe Tadamm, és jobboldalt lelhető fel. Ide olyan mondatokat teszek fel, amelyek szerintem jól jellemzik a kort, amelyben élünk, úgy kell nekünk. Nem azért vannak, hogy vitatkozzunk velük, elég, ha én egyetértek, vagy valamilyen szempontból jónak, érdekesnek, jellemzőnek találom. Nem ígérem, hogy napi frissítés lesz, ez az eseményektől és az időmtől is függ.

És itt lejjebb a régiek lesznek felsorolva, nehogy lemaradj valamiről:

2013. 06. 18.

"Itt nem a devizahitelesek megsegítéséről, és nem is a bankok profitjáról van szó, hanem egy potenciális bankpánik lehetőségéről (amely szélsőséges esetben akár államcsődben is végződhet)" - olvasható Szász Károly a Kúria tanácselnökének írt május 31-ei levelében.

2013. 06. 17.

"Tehát Csehországban belebukik az egész kormány abba, hogy a miniszterelnök kabinetfőnöke a párt belső ellenzékével ledumálja, ha lemondanak képviselőségükről, akkor kapnak vezető posztokat állami cégekben. Magyarországon pedig a nyílt korrupció ellen se nyomoz az ügyészség. Jöjjön el a Csehországod!" (http://magyarinfo.blog.hu)

 

2013. 06. 12.

"...az állam erőszakszervezeteinek fellépését dokumentálni nem ördögtől való, legalábbis szerintem egy jogállamban jogkövető magatartást tanúsító közegét nem az, ha pedig közegünk eltér a jogkövetéstől, akkor meg egyenesen kívánatos tudósítani róla vizuálisan is." Varanusz.hu, az új sajtótörvény apropóján.

 

2013. 06. 08.

"...aszongya az újság, hogy a poltpéteri ügyészség nem talált vizsgálásra alkalmasnak semmit a trafikmutyis beadványokból.  Igen, ezt úgy kell érteni, hogy szerintük a beismerő vallomással felérő hangfelvétellel sem kell piszmogni. Lárifári. Úgy kell tenni, mint jókereszténynek a templomban, vagyis mintha mise történt volna."(Varanusz.hu)

2013. 05. 14.

"Érdekes ez a mi magyar „ellenzéki értelmiségünk, (...) be vannak zárva abba a magyar mentalitásba, amit épp most akarunk megváltoztatni. És ezt a bennük élő káros, haszontalan mentalitást éppúgy igyekeznek elhazudni, mint a Fidesz – csak épp más szlogenekkel leplezve. Ahogy igaz a régi, még 1946-ból származó mondás: „Kis nép vagyunk, nekünk csak egy csőcselékünk van.”, úgy igaz az is, hogy nincs két külön mentalitású szellemi elitünk se." (Progressziv.blog.hu)

2013. 05. 13.

"Mi ugyanis csak annyit kérdeztünk, hogy mi a (Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit) Zrt. e-mailcíme, de erre rögtön azt a választ kaptuk Légrádi Petra gondolatolvasó marketing és kommunikációs vezetőtől, hogy „[a] dohánytermék kiskereskedelmi jogosultság átengedésére kiírt nyilvános koncessziós pályázat nyertes és nem nyertes pályázati anyagaira vonatkozóan elmondható, hogy mivel nem minősülnek közérdekű adatnak, a betekintés nem lehetséges”. Így tehát megvan az első olyan adatigénylésünk, amelyet már a benyújtása előtt megtagadtak." (Atlatszo.hu)

2013.05.06.

"Tarlós Pista gondterhelten hallgatott. Egyedül annak örült, hogy még nem találták fel a gondolatrendőrséget. Mert most az járt a fejében, hogy ennek itt mellette, milyen hülye kívánságai vannak. És ki tudja, holnap mi kell majd neki: futballpálya, égő csipkebokor, tán még valakinek az asszonyát is privatizálná. " (http://fsp.nolblog.hu)

2013. 04.30.

"Az a baj, hogy a magyar tudomány felkent művelői, az akadémikusok, ebben a fura fénytörésben ostoba tahóknak látszanak. És nem csak az utcanév verdikthez asszisztálók, hanem a sunyítók is. Mert sunyít, aki néma." (Annyátok a tamlanelkuliszek.blog.hu-n)

2013. április 26.

Mindent benyelünk, szépen kitalálták ezt. Csak reménykedni lehet, hogy a fiatal generáció nem ezt tanulja el, és főleg nem ezzel fogja azonosítani a keresztény meg a konzervatív elveket. (Timargabor a kard.blog.hu-n)

2013. 04. 17.

"A magyar: szolganép. No, nem „genetikusan”, ahogy egy szerencsétlen aggastyán a közelmúltban mondta, nem, dehogyis! Nincsenek „genetikusan szolga” népek – de igenis: vannak olyan történelmű népek, amelyeknél öröklődött és rögzült egyfajta „úr-szolga viszony” a közgondolkodásban.  Magyarországon hosszú évszázadokig a szolgaság volt az egyetlen, széles körben elterjedt és „mindenkit elérő” modell, amely meghatározott mentalitást, viselkedést, szocializációt és értékrendet." (MoinMoin a progressziv.blog.hu/-n)

2013.04.13.

"A rendőr továbbra is hatalmi tényező az utcán, de a vákuumot kihasználva felnőttek mellé a közterület-fenntartók, biztonsági őrök, fasiszta paramilitáris alakulatok, békemenetek, amelyek a folyamatos agressziót képviselik a honpolgárokkal szemben." (HaFr a http://hafr.blog.hu/-n)

2013. 04.12.

"...a zászló ugyan luxus (abban alszik lassan a koldus is, de sebaj, tények, találkozunk mi még), és akinek luxus (luxus na, mint a cigi), annak adnak majd ők. Nem kenyeret, nem tejet, hanem zászlót. És majd üldögélnek a zászlóval a korgó gyomrú emberek, és egyszercsak fehér lovon bevágtat az autonómia, kardján Gyurcsány Bajnai Ferenc Gordon egységes baloldali fejével. Akkor majd fut az oláh, az avar, a rác, a szlovák, s jön a magyar, jön, jön, mint szélvihar s felheccelt medve a Hargitán. Zászlóstúl." (Turulossy Slomó a http://paravanportal.eu-n)

 

2013. 04.10.

"Lófaszt proxy izék meg mifene, Lázár János egy utolsó, nulla, hulladék, gátlástalan, gazember, a lézerblokkolójával és minden rohadt, cinikus cimborájával egyetemben. Ha tízezren leírnánk ezt, vagy hasonlót és nem trükköznénk mindenféle proxyval meg trükkös, jópofa beírásokkal, ha kimennénk tüntetni, ha nem csak szájkarate hősök lennénk, nem itt tartanánk." (Alonee a http://varanus.blog.hu/2013/04/11/lazar_abcug_kommentelok egyik hozzászólásában; rajtam ne múljon, ez már kettő).

2013. 03. 20.

"a kapitalizmus (már) nem azt jelenti (itt, Európában), hogy kizsákmányoljuk és elnyomjuk a munkásságot – sőt, ha kell, még közéjük is lövetünk. A mai, modern kapitalizmus nem az a „fantom/rém”, amely ellen az alternatív-balos közösségek harcot hirdetnek. A mai, européer kapitalizmus ugyan (természetesen) hatékonyságpárti, ám ugyanakkor tisztában van azzal a ténnyel, hogy az igazi hatékonyság alapja dehogyis az elnyomás, hanem az együttműködés és a teljesítményverseny egyensúlya.   ....

... A választók egyes csoportjai ugyanis sokkal nagyobb ellenséget láttak (és látnak ma is) az „ellenpárt” táborában, választóiban és politikusaiban egyaránt, mintsem hogy belátnák: nekik magyar választópolgároknak sokkal több közös érdekük van egymással, mint akár a saját pártjukkal." (Cincinnatus a progressziv.blog.hu-n)

2013. 03.15.

"Az egy nagyon jó és reménykeltő dolog, hogy az ország ilyenkor zsigerből összefog, önszántából megszervezi a menedékhez juttatást, kalapot le előttük, ahogy az erejüket megfeszítve, fáradtan, kimerülten is dolgozó, mentő hivatásosok és önkéntesek előtt is! Igaz, hogy erre, és az irányításukra választottunk vezetőket - akik ugye senkit nem akarnak az út szélén hagyni, és ezt most szó szerint kéne betartani." (Timargabor a kard.blog.hu-n)

2013.03.15.

"Az abszurditás kategóriájába tartozik, hogy az alkotmánybíróság az alkotmányt vizsgálhassa" (Orbán V. Brüsszelben)

2013. 03. 14.

És a kormány hatalmasat téved, amikor azt hiszi, hogy intézkedései csak a külföldi óriáscégeket érintik: ez a totális kiszámíthatatlanság egy olyan általános félelmet teremt az országban, mely a hazai tulajdonú kis- és középvállalkozásokra is megint csak kihat. Látható, hogy ez a szektor is teljesen tetszhalott állapotba került mostanra Magyarországon. Senki nem ruház be és nem bővül, mert nem mer és nem is tud tervezni. (véleményvezér.blog.hu)

 

2013. 03. 11.

"Megértem én, hogy nagy a tét, hiszen tényleg évekkel ezelőtt eredményt hirdettek már a jobboldalon, és a bűnszervezet élére engem állítottak, megismertették a nevem az országgal, leköptek, megrugdostak, és a végén lehet, hogy elszáll az egész a nagy büdös semmibe egy érzéketlen kaposvári bíró miatt, aki nem képes haladni a korral, akinek holmi jog fontosabb, mint a Nemzeti Együttműködés Rendszerének szilárd rendje! Ki ne értené a jobboldalon fortyogó indulatokat!" (Fapál László, http://viszkisdoboz.blog.hu/page/1)

2013. 03. 10.

"A felsőoktatásba jelentkezők száma tovább csökkenhet idén, a forráskivonás pedig jelentős minőségromláshoz vezet. Ezzel pedig a vállalati vezetők is tisztában vannak. Beruházás márpedig nem jön olyan országba, ahol a kormányzat egyértelműen humántőke-ellenes politikát folytat." (madware666 az egyenlito.blog.hu-n)

2013. 03. 08.

"Vajon az a Selmeczi Gabriella vagy a vele pr-nápolyit kínálgató Kocsis Máté (a Parlament rendészeti bizottságának vezetője), akit megrémít a kartonlapra írt „alkotmányosság” szó, nem érzi problémásnak, hogy egy volt maffiózó és gyilkos védelmezi őket a jogállamért felszólaló fiatalokkal szemben?" (Pézsma a http://pezsma.blog.hu-n)

2013. 02. 25.

" akik ma elmentek, azok közül számosan vissza is fognak majd térni, ha megérett a helyzet egy „nyugatizált Magyarországra”, ha Magyarországon már olyan rossz lesz, hogy az emberek – a szavazók – nagyobb része már akár az értelem szavára is kész lesz hallgatni…" (Moin Moin a progressziv.hu-n)

2013. 02. 22.

Szegény és sikertelen állam az, amelyiknek már az államadósság csökkenés víziója sincs meg, úgyhogy lárifári, ne terheljük a világot, a pénzpiacokat a szakmai alapú valósággal, mert a töküres államkassza zörgetésével elüldözni az illúzió pillangót Álomföldéről hazafiatlan cselekedet. (Fabius a Varánuszon)

2013. 02. 19.

De nekünk talán nem kéne elfelejteni, hogy a most tüntető egyetemisták és középiskolások nem felhasználható vagy tetszés szerint anyázható eszközök, hanem elsősorban a gyerekeink. Akik (...) éppen most állnak ki a jövőjükért.

Mondjátok kedves mindenoldaliak: ha ti velük szemben sem vagytok toleránsak, akkor kivel szemben lesztek majd hajlandóak annak lenni?  Ők a mellékelt ábra szerint mindig minden regnáló hatalom szemében az anarchisták lesznek, tökmindegy Gyurcsány, Orbán vagy a vonagábor.

De ha mi, a társadalom felnőtt tagjai nem állunk ki mellettük oldalfüggetlenül, akkor ki fog, kedves korfán nyüsszögő, tömeges kivándorlásmutató fölött depiző felebarátaim? (Fabius a Varánuszon)

2013. február 18.
"Az oktatásban arra tanítjuk az embereket, hogy ne hagyják magukat mások által elnyomni." (Sonia Sanchez amerikai írónő egy interjúban)

2013. február 17.
 ...egy olyan országot hagyott itt, amelyben mindennapos lett a már-már felfoghatatlan szegénység, amelyben minden teljesen bizonytalan és esetleges lett, és amelyben csak egy maradt bizonyos: a társadalom minden pórusában, véráramában, eresztékében megtelepedő, lassan, de feltartóztathatatlanul mérgező, munkáló fasizmus. Egy sötétbe borult hideg, hazug hazát hagyott itt.  (Bächer Iván Faragó Vilmos emlékére, NOL)

2013. február 8.

A mult századeleji irodalom felismerte például a hálásan kiaknázható helyzetet: az alulról, kivülről jöttnek lázadását a fennálló keretek ellen, de megelégedett azzal, ha kijátszhatta a jót, az újat a rosszal, a régivel szemben. Csak három realista genie merte levonni a végső következtetést: a feltörekvő, bármennyire igaza van, ellenszenves, mert csak ellenszenves tulajdonságai vihetik felfelé. Julien Sorel, Rebecca Sharp és Heathcliff betolakodtak a családba, amelyet aztán önzőn és kegyetlenül felhasználnak céljaikra, szabadságvágyuk csak uralmi kedvüket takarja; mintha példáznák, hogy minden ügyet, a népét is, csak az aljasok segíthetik diadalra." (Halász Gábor, Nyugat, 1941. 1. szám, az Üvöltő szelek kritikájában).

2013. január 27.

" Mivel nagy csodálója vagyok a női nemnek, imádom, amikor a matriarchális társadalmi berendezkedésért kardot rántó amazonok a szent társadalmi küldetésükről, az anyaságról megfeledkezve belebeszélnek a politikába, amit a férfiak évezredeken át egész jól irányítottak.Különben ugyanis nem lennénk itt, az emberi civilizáció már nem létezne." (Sótonyi József, http://szolganemzet.blog.hu)

2013. január 25.

"Azonnal visszatérünk a normális állapotokhoz, mihelyst bizonyosak leszünk abban, hogy mi is a normális." (Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak)

2013. január 14.

Az egyik oldalon tehát ott áll az a szegénység, melynek nem mindig van köze az egyén moralitásához, de morálisan mindenképpen romboló. A másik oldalon ott van a bűnüldözés hiányos, vagy felemás kommunikációja. Amikor ebben a rendszerben megjelenik az a kommunikáció, ami bűnözést rátolja a szegényekre, és megjelöl egy csoportot, akit ezért utálni lehet, akkor csak gennyed a helyzet. Erősítve a társadalmi pánikot és az előítéleteket. (Simay Endre István alias Andrew_s, endresy.blogspot.hu)

2013. január 10.

"...az egyre rosszabbul élő, egyre kevesebb számú adófizetőnek kell eltartania az egyre több, relatíve egyre jobban élő nyugdíjast. Eközben a potenciális adófizetők elhagyják az országot, mert semmi reményük nincs abban, hogy nekik valaha legyen nyugdíjuk." Vágó Gábor LMP

2012. december 15.

"...a szöveg nyitánya Deutsch Tamás-paródia, finoman invokálja az EP-képviselőtől megszokott hangnemet, ezzel elhelyezi magát abban a közéleti kontextusban, amely a költő megszólalás közegét szolgáltatja. Másodszor: figyeljünk fel a rímek és ritmusok klasszikus játékaira: az előbbiek hol tisztán zengenek („vagy – az – fasz – buzdíthatsz” vagy a vers végén a játék a „te” szócskával), hol teljesen hiányoznak vagy épp kancsalok; a jambikus lejtés alkalmanként szétesik, másutt megint összeáll. Zilált közviszonyaink poétikus leképezése, a világ valódi írói megérzékeltetése. Harmadszor pedig érdemes az ószövetségi vonatkozásokat is észrevenni: a zsidósággal amúgy is sajátos viszonyban álló költő a gondolatritmusokban, az alliterációkban, az ismétlésekben, a bibliai átok-formulák felidézésében, a szöveg szerzőségének büszke vállalásában (mint Dávid király) – mind-mind a héber Biblia erős hatását fedezhetjük föl." (Kálmán C. György elemzése Bayer Zsolt költeményéről)

2012. december 13., a bőség zavara

"A kétharmad birtokában egyes jobboldali megmondóemberek, akarnokok és karrieristák úgy érzik, szabad a pálya, mindent lehet. Amit én látok, az nem más, mint hogy a jobboldalon belüli érdekközösségek harcolnak egymással, szinte maffiaszerűen. A második Orbán-kormányban ugyanis nincs olyan formátumú kulturális vezető, aki meg tudná ezt akadályozni, irányt tudna szabni. L. Simon Lászlót a jobboldalról nyírják ki. Már nagyon elegem van abból, hogy az úgynevezett nemzeti, polgári oldalon nekem mindent le kell nyelnem, csak azért, mert nemzeti. Hogy egyfolytában elnézést kell kérnem, ha valami nem tetszik, különben rám sütik, hogy nem vagyok eléggé magyar, meg tolnak át a baloldalra. (...) Elegem van tehát a Julianus barátokból, a Wass Albert filmekből. Elegem van a fércművekből. Művészetet szeretnék látni."  (Szörényi Levente)

2012. december 13.

"...elképesztőnek tartjuk, hogy egy magát elsősorban keresztényként definiáló, a modoros szenteskedésben kétségtelenül élenjáró politikus egy ilyen helyzetben ne legyen képes szembenézni azzal, hogy tette erkölcsileg vállalhatatlan.Mostanra azonban legalább ilyen fontos az a kérdés is, hogy hogyan reagál a magyar szellemi élet erre a minősége és erkölcsi helyzete szempontjából meglehetősen szimbolikus ügyre." (Véleményvezér)

2012. december 11.

“Itt politikusok vannak a Parlamentben, a politikusoknak pedig a saját álláspontjukkal kell azonosulniuk.” (Budai Gyula)

2012. december 10.

Tartós alkotmányt úgy lehet csak elképzelni, hogy a politikai közösség egészének az értékeit fejezi ki: olyan végleges alkotmányt kell megalkotni, amely egy modern, élhető, versenyképes Magyarország közjogi alapzata és szabadságjogainak foglalata évtizedekre. Ehhez pedig nyilvánvaló, hogy egy olyan eljárásmódra van szükség, amely biztosítja, hogy az Alkotmányt tisztelő jobb és baloldal közös műve legyen. (Majtényi László)

 2012. december 9.

A miniszterelnök víziója az önfenntartó felsőoktatásról mintha programmá kezdene válni. Persze lehet, hogy úgy gondolja: nem is kell felsőoktatás egyáltalán, legalábbis az államnak mintha nem lenne érdeke, hogy legyen. És hát nem tudom kihagyni, bocs: az önfenntartó profi futball mintha nem lenne kormányzati cél. (Timár Gábor a kard.blog.hu-n - Ko

2 komment

Címkék: olvasmány ezjó


A bejegyzés trackback címe:

https://laur.blog.hu/api/trackback/id/tr364922812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.02.27. 08:11:38

Csak egy hiba javítása lenne jó
A endresy.blogspot.hu szerzőjének vezetékneve lemaradt.
A szező Simay Endre István (alias Andrew_s). Inkább az István nélkül,ha hosszú
Köszi a javítást.

alaurent 2013.03.08. 07:30:03

Kösz a figyelmeztetést, javítottam.
süti beállítások módosítása