Tortuga 2.

Írok, ha úgy érzem. Olvasok, mindig.

Friss topikok

  • alaurent: Kösz a figyelmeztetést, javítottam. (2013.03.08. 07:30) Tadamm
  • perenne-2: A várost felvásárolták az oroszok (szó szerint), így a tulajdonosokat hallottad. (2012.11.14. 06:17) Karlovy Vary

Címkék

ajándék (1) arborétum (3) Ausztria (7) Balaton (4) balett (3) Ballada (2) bank (1) barátok (13) Bécs (10) boldogság (1) bor (2) Budapest (27) csak úgy (19) család (38) Csehország (3) csoki (2) divat (1) doki (5) egészség (2) egyestés (1) Egyiptom (2) ékszer (1) élmény (1) emlékek (16) esszék (3) étterem (7) ezjó (19) festészet (4) film (12) foci (1) fotó (5) Füles (1) Gaudi (1) gazdaság (1) gonosz (1) gyász (7) gyerek (3) háború (3) hagyomány (4) hatalom (4) hazánk (33) házasság (7) (3) Hollandia (14) Horvátország (1) ígéret (1) irodalom (3) Itália (10) játék (2) jókívánság (10) kaland (1) Káli-medence (2) kapcsolat (3) kár (2) karácsony (6) karikatúra (1) kert (6) Kiállítás (8) Kirándulás (27) koncert (1) konyha (13) könyv (21) környezet (6) krimi (5) kultúra (41) kutya (1) London (6) macska (1) Málta (7) mesélek (19) munka (14) művészet (12) múzeum (17) Nemzeti Park (1) nők (7) nosztalgia (10) oceanárium (1) oknyomozás (1) oktatás (2) olvasmány (23) opera (14) öregség (1) ötlet (1) ötvenhat (4) Passio (1) Pécs (4) pénz (15) politika (26) régészet (2) repülés (5) rohanás (1) romantika (1) Sajnos (15) scifi (3) Skócia (1) Slamperáj (19) sör (2) sosetanulunk (1) Spanyolország (15) sport (13) szecesszió (4) Szeged (1) szerelem (1) szerencse (1) színház (28) Szlovénia (1) szocreál (1) szökőkút (1) szórakozás (14) tánc (13) tanulás (2) technika (1) Télapó (1) telek (1) templom (10) tengerpart (2) természet (9) történelem (27) tudomány (3) tutifrankó (9) ünnep (21) USA (17) utazás (70) üzlet (3) vágy (3) válás (3) vár (7) városnézés (53) végrendelet (1) vers (26) vígjáték (1) virág (13) víz (6) vulkán (1) wellness (3) zene (58) zoo (2) Címkefelhő

Tadamm

"De az a máglyára vetett Radnóti-kötet nekem azt üzeni: muszáj szólni.

Hát az egyházaknak, különösen a „történelmieknek”? Nem kellene végre komolyan megsértődniük, hogy orrba-szájba zsidózó, cigányozó, buzizó (igen!) szervezetek, emberek magukat „kereszténységükkel” akarják „igazolni”? Nem kellene minden korábbinál határozottabban visszautasítani, hogy a legaljasabb törekvéseket próbálják a keresztény hittel „szentesíteni”? Nem kellene a híveknek elmondani, milyen sátáni bűnökről van szó? Nem kellene a társadalomnak megüzenni: nem hagyják szó nélkül, ha gyilkos indulatok fertőzöttjei keresztényinek mondják a barbár aljasságot?"

2010.03.02. 16:27 alaurent

Slamperáj 5.

Most a betörésekről, lopásokról, a teljesség igénye nélkül.
Már az is megdöbbentő, hogy mennyi van.
betores3.gifNem elég, hogy dolgozol mint állat, fizeted az adódat, aztán egy szép napon arra mész haza, hogy résre  nyitva az ajtód, belesve látod, minden a padlón, szétszórva. A yard készségesen kijön, vele két főiskolás, szakmai gyakorlaton, amire a te lakásod legközelebb sorra kerül, már ők mennek helyszínelni.
A szds. úr folyamatosan és fölényes hangon oktatja őket, pipiskedve lépkedve a földön szétszórt bizonyítványok, könyvek, bugyik között. Egyszer, amikor nem vagy bent, kihallod: "és hogy megnyugodjanak, lássák, hogy foglalkozva van velük, hallgasd meg a történeteket is", majd később: "úgysem találunk meg semmit". Elkönyveled, hogy megint valaki aki a te adódból betores1.JPGnyegle sőt egyszerűen hülye, és elmész, beszerzed a legjobb riasztóberendezést, amit annak gondolsz - ugyan most értékektől üres a lakás, de a lepényhal elsőnek..., és az alsóneműid közötti turkálás lelkileg nagyon megviselt.
Mielőtt elmennének, megkérnek, menj be ujjlenyomatot adni, hogy a lakásban felvettek közül ki lehessen szűrni az ott lakókét.
 
Évek múltán megvonod az eset mérlegét: semmi nem került elő, az ékszerészt, aki szólt, hogy egy jellegzetes darabot nála próbáltak elsütni, egy életre leszoktatták az okvetetlenkedésről, mi, az áldozatok rabosítva lettünk, rácsok mögött lakunk, riasztót kezelünk nap, mint nap (a riasztókról legközelebb).
Van ujjlenyomatuk, van az ékszerésztől rajzuk az egyikről.
A tesód kocsiját akkor kötik el, amikor pont egy millióval ér kevesebbet, mint a hitel, ami rajta volt, a különbözetet persze ők kell, hogy kifizessék a banknak (annak a banknak, amelyik kijelölte a biztosítócéget, amelyik nem teszi be az újérték-biztosítást, pedig annyit kért érte,  mint máshol azzal együtt), a police meg  átadja a két dinnyét, hogy széttárhassa  a két kezét, és látványosabban húzhassa  fel a vállát.  És közli, hogy igen, most ez a típus megy, és biztos trélerrel vitték el. Jelentkezzen, aki látott trélert megállítani súlymérésen kívül (ami azonnali bevétel az államnak).
Persze, mindenki tudja, hogy az íróasztal mellett ülve nem lehet rosszembert üldözni, mégse emelik fel a seggüket. Miközben Te megpróbálsz eleget tenni az állammal szembeni kötelezettségeidnek, az a legkevésbé sem próbál megfelelni még a minimális elvárásoknak sem.
Itt élünk.

 

(És szándékosan egy szót sem arról, hogy a rosszembernek miért van több joga, mint neked. Ha átmászik egy kerítésen, bejut egy lakásba, akkor miért is nem írta ki magát az alkotmányos keretek közül...)

 

Egy ronggyá hallgatott lemezről...

Szólj hozzá!

Címkék: politika pénz Sajnos Slamperáj


A bejegyzés trackback címe:

https://laur.blog.hu/api/trackback/id/tr995858885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása