Tortuga 2.

Írok, ha úgy érzem. Olvasok, mindig.

Friss topikok

  • alaurent: Kösz a figyelmeztetést, javítottam. (2013.03.08. 07:30) Tadamm
  • perenne-2: A várost felvásárolták az oroszok (szó szerint), így a tulajdonosokat hallottad. (2012.11.14. 06:17) Karlovy Vary

Címkék

ajándék (1) arborétum (3) Ausztria (7) Balaton (4) balett (3) Ballada (2) bank (1) barátok (13) Bécs (10) boldogság (1) bor (2) Budapest (27) csak úgy (19) család (38) Csehország (3) csoki (2) divat (1) doki (5) egészség (2) egyestés (1) Egyiptom (2) ékszer (1) élmény (1) emlékek (16) esszék (3) étterem (7) ezjó (19) festészet (4) film (12) foci (1) fotó (5) Füles (1) Gaudi (1) gazdaság (1) gonosz (1) gyász (7) gyerek (3) háború (3) hagyomány (4) hatalom (4) hazánk (33) házasság (7) (3) Hollandia (14) Horvátország (1) ígéret (1) irodalom (3) Itália (10) játék (2) jókívánság (10) kaland (1) Káli-medence (2) kapcsolat (3) kár (2) karácsony (6) karikatúra (1) kert (6) Kiállítás (8) Kirándulás (27) koncert (1) konyha (13) könyv (21) környezet (6) krimi (5) kultúra (41) kutya (1) London (6) macska (1) Málta (7) mesélek (19) munka (14) művészet (12) múzeum (17) Nemzeti Park (1) nők (7) nosztalgia (10) oceanárium (1) oknyomozás (1) oktatás (2) olvasmány (23) opera (14) öregség (1) ötlet (1) ötvenhat (4) Passio (1) Pécs (4) pénz (15) politika (26) régészet (2) repülés (5) rohanás (1) romantika (1) Sajnos (15) scifi (3) Skócia (1) Slamperáj (19) sör (2) sosetanulunk (1) Spanyolország (15) sport (13) szecesszió (4) Szeged (1) szerelem (1) szerencse (1) színház (28) Szlovénia (1) szocreál (1) szökőkút (1) szórakozás (14) tánc (13) tanulás (2) technika (1) Télapó (1) telek (1) templom (10) tengerpart (2) természet (9) történelem (27) tudomány (3) tutifrankó (9) ünnep (21) USA (17) utazás (70) üzlet (3) vágy (3) válás (3) vár (7) városnézés (53) végrendelet (1) vers (26) vígjáték (1) virág (13) víz (6) vulkán (1) wellness (3) zene (58) zoo (2) Címkefelhő

Tadamm

"De az a máglyára vetett Radnóti-kötet nekem azt üzeni: muszáj szólni.

Hát az egyházaknak, különösen a „történelmieknek”? Nem kellene végre komolyan megsértődniük, hogy orrba-szájba zsidózó, cigányozó, buzizó (igen!) szervezetek, emberek magukat „kereszténységükkel” akarják „igazolni”? Nem kellene minden korábbinál határozottabban visszautasítani, hogy a legaljasabb törekvéseket próbálják a keresztény hittel „szentesíteni”? Nem kellene a híveknek elmondani, milyen sátáni bűnökről van szó? Nem kellene a társadalomnak megüzenni: nem hagyják szó nélkül, ha gyilkos indulatok fertőzöttjei keresztényinek mondják a barbár aljasságot?"

2011.02.11. 16:23 alaurent

Tánciskola reloaded

Táncosok-a-Trafóban.jpgÉs felvirradt a nagy nap, a tánciskola napja!

G. egy késő őszi sóhaja nyomán tőlem egy tanfolyami bónt kapott ajándékba, oda, ahol a parkett ördögeit képezik. Tíznél több éve, hogy táncsuliba betettük a lábunkat (akkor még külön), azóta egyszer-kétszer lett volna alkalom a táncra, de általában szégyenszemre ellógtuk. Na de majd eztán!

Este nyolc, Óbuda, a tánciskola bejáratánál személyesen a tévéből (is) ismert nagyasszony, mosolyogva fogad, sk. érvényesíti a bónt, és invitál befelé. Hatalmas a tömeg, kb. húsz pár próbálkozik a teljesen kezdő szinten, kormegoszlás vegyes, mi a tetején vagyunk a korfának, rajtunk kívül még egy hasonló korú pár van. A többiek húsztól felfelé, a zöme harmincas éveiben lévő pár.

2.jpgHamar kettéosztanak minket, Andrea elviszi a kisebb felét a csapatnak, mi maradunk a férjjel, és indul a tanulás. A terem egyik fala tükör, azzal szembe állunk és egy-ké-há! A fények bántóan erősek, és ahhoz nem vagyunk elegen, hogy a tükör ne zavarjon - egy-ké-há-csa-csa-csa, lépünk, a hangok, a toppanások, a vezényszavak, mint a Fame-ben, a látvány annak a paródiája.

Sokadszorra már egészen elfogadható, a mackók, a lomhák, a ballábasok (végül én is) felveszik a ritmust, jöhet párban, négyszögelés, majd oldalra, aztán ugyanez zenére. A párcsere ötlete zavart kelt, izzadt, forró, jéghideg kezek váltják egymást a kezemben, koncentrálok a lépésekre, senkit nem taposok le, de érzem, ez közös törekvés - egy lány van, akinek a zenére indul a csípője, a vérében van a mozgás, de a szabályos lépésekbe ő is belebonyolódik néha - a különbség, hogy ő stílusosan csinálja.

G. erősen koncentrál, rendre int, ha hülyéskedek, és vezet, ha másfelé lépek. Az első óra végére folyik rólunk a víz, fárad a láb, a derék, belőlem sokat kivett az egy heti fekvés, ő meg egyenesen munkából jött, megbeszéljük, hogy ez a tánc előjáték az ágyhoz :).

A csa-csa-csa után angol keringő, először koedukálva, majd a lányok szemből, Zoli középen, a két csoport között számol, toppant és irányít - rogyaszt, kiáltja, hullámzás, próbálkozik újra. Amikor jónak látja a lépéseket, összeengedi a párokat, és zenével ugyanazt. A keringő összehoz, varázsa van. Nézem G.-t, koncentrál, és átadja magát, némán számol, de néha elmosolyodik rám nézve. A szeme zöld, úristen,mikor láttam utoljára ilyennek, csak ezért megérte eljönni. Körbe állunk, haladunk, a sok bénázáson már átsejlik valami az örömből, egy-ké-há-négy, és előlről újra.

A végén rövid salsa, a legegyszerűbb a legnehezebb, már nem megy, ráznám a farom, de fáradt vagyok, eltévesztem a lépést, G. cipőjén jel vagyok.

Egy hét múlva folytatás.

Szólj hozzá!

Címkék: család tánc mesélek


A bejegyzés trackback címe:

https://laur.blog.hu/api/trackback/id/tr335884736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása