Tortuga 2.

Írok, ha úgy érzem. Olvasok, mindig.

Friss topikok

  • alaurent: Kösz a figyelmeztetést, javítottam. (2013.03.08. 07:30) Tadamm
  • perenne-2: A várost felvásárolták az oroszok (szó szerint), így a tulajdonosokat hallottad. (2012.11.14. 06:17) Karlovy Vary

Címkék

ajándék (1) arborétum (3) Ausztria (7) Balaton (4) balett (3) Ballada (2) bank (1) barátok (13) Bécs (10) boldogság (1) bor (2) Budapest (27) csak úgy (19) család (38) Csehország (3) csoki (2) divat (1) doki (5) egészség (2) egyestés (1) Egyiptom (2) ékszer (1) élmény (1) emlékek (16) esszék (3) étterem (7) ezjó (19) festészet (4) film (12) foci (1) fotó (5) Füles (1) Gaudi (1) gazdaság (1) gonosz (1) gyász (7) gyerek (3) háború (3) hagyomány (4) hatalom (4) hazánk (33) házasság (7) (3) Hollandia (14) Horvátország (1) ígéret (1) irodalom (3) Itália (10) játék (2) jókívánság (10) kaland (1) Káli-medence (2) kapcsolat (3) kár (2) karácsony (6) karikatúra (1) kert (6) Kiállítás (8) Kirándulás (27) koncert (1) konyha (13) könyv (21) környezet (6) krimi (5) kultúra (41) kutya (1) London (6) macska (1) Málta (7) mesélek (19) munka (14) művészet (12) múzeum (17) Nemzeti Park (1) nők (7) nosztalgia (10) oceanárium (1) oknyomozás (1) oktatás (2) olvasmány (23) opera (14) öregség (1) ötlet (1) ötvenhat (4) Passio (1) Pécs (4) pénz (15) politika (26) régészet (2) repülés (5) rohanás (1) romantika (1) Sajnos (15) scifi (3) Skócia (1) Slamperáj (19) sör (2) sosetanulunk (1) Spanyolország (15) sport (13) szecesszió (4) Szeged (1) szerelem (1) szerencse (1) színház (28) Szlovénia (1) szocreál (1) szökőkút (1) szórakozás (14) tánc (13) tanulás (2) technika (1) Télapó (1) telek (1) templom (10) tengerpart (2) természet (9) történelem (27) tudomány (3) tutifrankó (9) ünnep (21) USA (17) utazás (70) üzlet (3) vágy (3) válás (3) vár (7) városnézés (53) végrendelet (1) vers (26) vígjáték (1) virág (13) víz (6) vulkán (1) wellness (3) zene (58) zoo (2) Címkefelhő

Tadamm

"De az a máglyára vetett Radnóti-kötet nekem azt üzeni: muszáj szólni.

Hát az egyházaknak, különösen a „történelmieknek”? Nem kellene végre komolyan megsértődniük, hogy orrba-szájba zsidózó, cigányozó, buzizó (igen!) szervezetek, emberek magukat „kereszténységükkel” akarják „igazolni”? Nem kellene minden korábbinál határozottabban visszautasítani, hogy a legaljasabb törekvéseket próbálják a keresztény hittel „szentesíteni”? Nem kellene a híveknek elmondani, milyen sátáni bűnökről van szó? Nem kellene a társadalomnak megüzenni: nem hagyják szó nélkül, ha gyilkos indulatok fertőzöttjei keresztényinek mondják a barbár aljasságot?"

2010.09.01. 09:41 alaurent

Repülőnap

Sok évi tervezés után mentünk ki idén a repülőnapra, most is csak azért, mert a gyerek akart menni, és társultunk, csúsztatva egy nappal a balatoni nyaralás kezdetét.

Pont pechünk volt az időjárással, mert reggel százméteres ködben mentünk a nulláson és az ötösön végig, az előző napok esőzései miatt. Amikor leértünk, már tisztult, de a program érezhetően csúszott, borult.

Az odatalálás, a parkolók megközelítése, a beállás, majd a reptér megközelítése profin meg van szervezve, kitáblázva. A biztonsági őrök is tették a dolgukat, és amennyire ez ebben a körben lehetséges, még udvariasak is voltak - egyet leszámítva, aki leparasztozta az autóst, aki nem hajtott be a gyalogosok elé. A másik őr megállította a gyalogosokat, de a parasztozós nem intett a kocsiknak, hanem elvárta volna, hogy találják ki az ő gondolatait. Na mindegy.

A beléptetés gyors és kulturált, jegyünk megvolt a netről, és működött, sorállás nélkül, de táska-átvilágítással súlyosbítva. Stinger nem volt nálunk.

A nyirkosság miatt az első órát ácsorogtuk, de a nap lassan elő-előtűnt a felhők közül, és felszárította a füvet. A hivatalos megnyitó lezajlott, meglehetősen gyér érdeklődés mellett, állítólag politikai osztályunk is képviseltette magát. A program itt, kb. 11 órakor kezdett magához térni, sajnos az első pár óra néhány érdekessége elmaradt, pl. a Breitling-kötelék gyakorlata.

A  horvát, az olasz, a svájci és a török köteléket láttuk, közülük a svájciak vérprofik voltak, nagyon látványos gyakorlatokkal. A törökök országimázs-emelési célzattal tartják fenn a köteléküket, a szpíker mellé beült egy emberük, és kommentálta az eseményeket, szólt előre, mi következik, merre figyeljünk, mikor lesz fényképezni való esemény. Pár mondatot megtanult magyarul, a ténykedésével jól eladta a műsort a közönségnek. A legszebb mondata a százötven évvel megalapozott barátságról szól :)

Svájc gyakorlata nagyon látványos volt.

A horvátok gyakorlata nem okozott akkora izgalmat, mint a másik háromé, de baj sem volt vele.

Az olaszok pedig fájdították a szívemet: a nemzeti trikolór színeit füstölték fel az égre, ha jobbra fordítom a fejem: olasz, ha balra billentem: magyar, nekünk vajon miért nincs ilyen kötelékünk? Pilótáink vannak, bármelyikkel felveszik a versenyt. A többi néma csend.

A végére maradt néhány érdekesség. A szolgálatból  - elvileg, talán - kivonásra kerülő MIG-29-eket búcsúztatták a Gripenek, bemutattak közben egy-két üldözéses fordulót, ez nem volt túl látványos, de az látszott, hogy a Gripenek fordulékonyabbak valamivel. Volt díszkíséretes felvonulás, légtérsértő elfogása.

Az egyetlen repülésképes magyar LI-2 fejezte be a napot, felszállt, és tett pár alacsony kört, jó, hogy vannak kis hazánkban megszállottak, nélkülük ezt sem láthattuk volna. 

Összegezve: egy nagyon jó hangulatú dzsembori volt, a technikai megszállottak kiélhették magukat, a többiek pedig gyönyörködtek a látványos elemekben, ették a lángost-gulyást-káposztáshúst, vagy éppen sziesztáztak, napoztak. Másnap nagyobb szerencséjük volt a látogatóknak, tudtommal a teljes program lement.

Szólj hozzá!

Címkék: család repülés szórakozás ezjó


A bejegyzés trackback címe:

https://laur.blog.hu/api/trackback/id/tr705880824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása