Tortuga 2.

Írok, ha úgy érzem. Olvasok, mindig.

Friss topikok

  • alaurent: Kösz a figyelmeztetést, javítottam. (2013.03.08. 07:30) Tadamm
  • perenne-2: A várost felvásárolták az oroszok (szó szerint), így a tulajdonosokat hallottad. (2012.11.14. 06:17) Karlovy Vary

Címkék

ajándék (1) arborétum (3) Ausztria (7) Balaton (4) balett (3) Ballada (2) bank (1) barátok (13) Bécs (10) boldogság (1) bor (2) Budapest (27) csak úgy (19) család (38) Csehország (3) csoki (2) divat (1) doki (5) egészség (2) egyestés (1) Egyiptom (2) ékszer (1) élmény (1) emlékek (16) esszék (3) étterem (7) ezjó (19) festészet (4) film (12) foci (1) fotó (5) Füles (1) Gaudi (1) gazdaság (1) gonosz (1) gyász (7) gyerek (3) háború (3) hagyomány (4) hatalom (4) hazánk (33) házasság (7) (3) Hollandia (14) Horvátország (1) ígéret (1) irodalom (3) Itália (10) játék (2) jókívánság (10) kaland (1) Káli-medence (2) kapcsolat (3) kár (2) karácsony (6) karikatúra (1) kert (6) Kiállítás (8) Kirándulás (27) koncert (1) konyha (13) könyv (21) környezet (6) krimi (5) kultúra (41) kutya (1) London (6) macska (1) Málta (7) mesélek (19) munka (14) művészet (12) múzeum (17) Nemzeti Park (1) nők (7) nosztalgia (10) oceanárium (1) oknyomozás (1) oktatás (2) olvasmány (23) opera (14) öregség (1) ötlet (1) ötvenhat (4) Passio (1) Pécs (4) pénz (15) politika (26) régészet (2) repülés (5) rohanás (1) romantika (1) Sajnos (15) scifi (3) Skócia (1) Slamperáj (19) sör (2) sosetanulunk (1) Spanyolország (15) sport (13) szecesszió (4) Szeged (1) szerelem (1) szerencse (1) színház (28) Szlovénia (1) szocreál (1) szökőkút (1) szórakozás (14) tánc (13) tanulás (2) technika (1) Télapó (1) telek (1) templom (10) tengerpart (2) természet (9) történelem (27) tudomány (3) tutifrankó (9) ünnep (21) USA (17) utazás (70) üzlet (3) vágy (3) válás (3) vár (7) városnézés (53) végrendelet (1) vers (26) vígjáték (1) virág (13) víz (6) vulkán (1) wellness (3) zene (58) zoo (2) Címkefelhő

Tadamm

"De az a máglyára vetett Radnóti-kötet nekem azt üzeni: muszáj szólni.

Hát az egyházaknak, különösen a „történelmieknek”? Nem kellene végre komolyan megsértődniük, hogy orrba-szájba zsidózó, cigányozó, buzizó (igen!) szervezetek, emberek magukat „kereszténységükkel” akarják „igazolni”? Nem kellene minden korábbinál határozottabban visszautasítani, hogy a legaljasabb törekvéseket próbálják a keresztény hittel „szentesíteni”? Nem kellene a híveknek elmondani, milyen sátáni bűnökről van szó? Nem kellene a társadalomnak megüzenni: nem hagyják szó nélkül, ha gyilkos indulatok fertőzöttjei keresztényinek mondják a barbár aljasságot?"

2010.09.23. 10:39 alaurent

Zágráb

Újabb egynapos út, de bocs, most nem tudok Zágrábról írni, mert nem jutottam ki a városba, egyrészt, mert nem egyedül voltam, másrészt a program nem engedte.

A program, amiben volt tárgyalás, sosem a megfelelő partnerrel, és volt meglepetés is, ez az utóbbi indított be.

A szervező, részben kitölteni a tárgyalások közti űrt, részben pedig nem is titkolt üzleti megfontolásból, elvitt minket egy olyan 'fiatalító központba', ami egyedülálló a világon (ami dőlt, az idézet). Átestünk egy kb. órás fiatalító kúrán is. És most az események.

A center egy irodaházban van, tükrözve a célközönségét. A kezelések lényege, hogy a testből távozzanak a negatív energiák, és helyüket pozitívak foglalják el. Úgy mondják, hogy a stressz, a rohanás, az állandó lemaradás és a felgyorsult világ állandó görcsöt okoz az emberben. Ez a görcsösség akadályozza, hogy a kihívásokra megfelelő választ adjunk, és éles helyzetben jól döntsünk. Ezért ők hozzásegítenek ahhoz, hogy a csomók feloldódjanak, megnyugodjunk, és feltöltődjünk. Ezek következtében képesek leszünk a helyes döntésekre, a megfelelő életvitelre, és helyünkre kerülünk a világban.

Ez nem életvezetési tanácsadó, nem döntési folyamatokat elemző módszer, erről szó sincs. Egyszerűen a megfelelő kezelések következtében a szervezetünk megtanulja, hogyan adjon a kihívásokra jó választ, és ez az, ami kihat az életünkre, az életvitelünkre, a környezetünkben élő emberekre, mintha lecserélték volna bennünk a szoftvert. (Ez valamiféle hipnózison alapul? - kérdezte szkeptikus barátom. Ugyan, erről szó sincs - hangzott a felháborodott válasz).

A módszert egy horvát nő találta ki, aki foglalkozott a keleti gyógyítással és a nyugati orvosi, pszichológiai módszerekkel egyaránt, és a kettőt ötvözve alakította ki a technikát. A franchise eladó - került ki a lóláb az asztalra, de mi öreg motorosok vagyunk, és egyébként is nyitottak minden újra, így kifaggattuk kísérőnket a részletekről, árakról, mit tartalmaz a franchise, hiszen ő azért volt ott, és erre készült, ne okozzunk csomókat a lelkében. Akit érdekel, annak bővebben is elmondom, csak legyen kb. 100 szabad milkója. Elég forintban.

Körbejártuk a centert is, masszázsszobákból és két nagy többágyas meditációs teremből állt, majd egy sarokban leülve kaptuk a részleteket és a válaszokat a kérdéseinkre. Közben rózsabimbó-teával itattak minket, ami a fa minaretbe rejtett üvegkapszulával árult  bulgáriai szuvenír rózsaolaj illatát juttatta eszembe.  Megtudtuk, ez már a terápia része. A bimbókat Kína egy speciális völgyében termelik, csak a nap meghatározott órájában, és csak nagyon alacsony energiájú munkások szedhetik, hogy ne szennyezze semmi idegen energia a bimbókat. Aztán szárítják, majd itt leforrázzák.

Az irodaházban csak az ötödik, vagy hetedik emeletet foglalhatják el, mert itt a legjobbak a rezgések - amelyeket mindenki, aki fizikában jártas,  tudja, hogy meg lehet mérni a környezetünkben (itt körülnéztem, nem közelít-e széles mosollyal Egely György, egy kéziműszerrel, de nem). Más emelet nem alkalmas.

A személyzet minden tagja csupa udvariasság, csupa mosoly, amint nézelődsz, ott teremnek, és érdeklődnek, mesélnek. A ruhájuk egységes fehér nadrág és fehér köpeny, rajta vörös hímzés - felületes szemlélőnek orvosi ruházat benyomását kelti.

Az előcsarnokban folyamatosan megy a prezentáció, két nyelvű felirattal, vidám, kiegyensúlyozott emberek, csoportok, társaságok, repülő szoknyák, perdülő lábak, optimistán jövőbe néző tekintetek.

Letelt a fél óra, vége a szpícsnek, irány az öltöző. Ott wellnesszes fehér fürdőköpenyt és papucsot kapunk, majd bemasírozunk a nagyterembe. Már vár minket egy moderátor, ruházata ugyanaz, fején mikrofon, a mennyezeten halvány pontizzók, és halk, nem kínai, de arra hajazó háttérzene. Leültetett mindenkit egy-egy fotelba, lábakat a lábzsámolyra,majd hátra kellett dőlnünk, erre a támlák engedtek, és máris egy ágyban találtuk magunkat. A moderátor elkezdett beszélni. A hangja mellett Bőzsöny Ferenc elbújhatna, és ezt még elektronikusan tovább mélyítették. Rövid mondatokban, nagy szünetekkel, lassan beszélt, a fények éppen-csak, hogy világítottak, a zene szólt, indult a relaxálás. A vezető olyanokat mondott, hogy elnyugszunk, érezzük, hogy elernyedünk, mély levegőt veszünk, áradjon a hang bennünk, kapcsoljuk ki az agyunkat, stb.

Amikor jól lementünk alfába, halk neszezés: megjöttek a segítők. Mindenki fejéhez odaállt egy-egy fiatal, ellenkező nemű masszőr, majd elkezdte a munkát a fejünkön. A hang közben változatlanul áradt: élvezd, engedd el magad, áramlik az energia. A fejmasszázs nagyon jólesett, a fejbőrömet, arcomat jól átgyúrta,  benyúlt a hátam alá, a lapockák környékét is megnyomkodta, majd amikor végzett, egy maszkot vett elő valami pergamenszerű anyagból, jól át volt itatva folyadékkal, ráterítette az arcomra, és elsimogatta, a számnál, orrlyukaknál, szemeknél eligazította.

Utána átment a lábakhoz, felhajtotta a köpenyt a térd fölé, és a lábfejemen is masszírozni kezdett. ölébe vette a lábaimat, és jártatta rajtuk az ujjait, hol gyengédebben, hol erősen. Majd felállt, felemelt a tálcájáról egy hosszúnyelű kasztanyettára emlékeztető eszközt, és elkezdte vele paskolni a lábszáramat. Ezt az összes masszőr egyszerre, ütemre csinálta, ami Stomp, az Stomp. Tulajdonképpen az egész műveletsor koreográfiára ment, amikor a krémet melegítették a kezükön, azt is egyszerre, ritmusra csinálták, ugye, hogy a rezgések. Utána összepakoltak, leszedték a maszkot és kimentek.

A hang még egy darabig búgott a fülünkbe, a pasi ült egy bárszéken, és nem hagyta abba. Ketten belehorkoltak az áhitatba, énnekem röhögőgörcsöm támadt, komolyság, emberek. Megdícsért később, mondván, a nevetés pozitív energia :)

Lassan felfénylettek a lámpák, és a moderátor elkezdte - egészen más hangszínnel, mint addig, a történtek elmagyarázását, a kúra ismétlésének fontosságát ecsetelni.

Sok érdekes részletet megtudtunk kisgyerekes anyákról, aki türelmesek lettek, főnökökről, akik megértőek, üzletemberekről, akik sikeresek, és mind azután, hogy ide beiratkozott. A sebészekről, akik műtét előtt ide küldik a beteget, mert ellazult szövetekkel jobb dolgozni, és utána, ha visszajössz, segít a gyógyulásban az energia-koncentráció. Betegekről, akik eldobják a gyógyszerüket, függőkről, akik már nem függnek. Végül visszajöttek a masszőzök, mellénk térdeltek, és megkérdezték, hogyan érezzük magunkat, jól esett-e a kezelés, volt-e fájdalom-érzet valahol, ha igen, hol.

A végén kaptunk egy-egy pár puha, hófehér papucsot ajándékba! Szerencsére, mondom, mert így legalább tudtam valamit hozni G-nek :)

Este még elvittek egy halvendéglőbe, ez sem volt érdek nélkül, mert a tulaj oyster-bárt akar nyitni Budapesten...

 

Szólj hozzá!

Címkék: üzlet szórakozás étterem wellness Horvátország


A bejegyzés trackback címe:

https://laur.blog.hu/api/trackback/id/tr755884299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása